KeS Építőipari Szolgáltató Kft.

Cégünk A-tól Z-ig, avagy az építéstől a költöztetésig az építőipar teljes területén kiszolgálja Önt, legyen szó belsőépítészetről, lakberendezésről vagy egyedi megoldásokról. Az elvégzett munka minőségét kiváló szakemberekből álló csapatunk garantálja.

Épületenergetikai fejlesztés

Épületenergetikai fejlesztés

A KeS Kft. 2000 novemberében alakult. Főtevékenysége az ingatlanforgalmazás, de épületépítési projektek szervezésével is foglalkozik, tulajdonosa Kovács Sándor. A cég megalakulása óta folyamatosan fejlődik az egyre több vevői igény kielégítése érdekében, mind tevékenységi körök bővülése, mind minőségi munka terén. Céljaik között szerepel a tökéletes megfelelés.

A vállalkozás telephelye Budapesten a Baross Gábor utcában található. Az épület részben kétszintes, amely 1983-ban történt építését követően az IKARUS központi konyhája és mosodájaként üzemelt, majd hidegkonyhai üzemként működött a 2000-es évek elején. Ezt követően az épület utolsó használója raktárként használta az épület jobboldali részét, mely az utóbbi években már üresen állt.

A projekt célja a vállalkozás telephelyének energia-takarékosság, - hatékonyság fokozására irányuló beruházás megvalósítása. Az ingatlanon belül régi építésű ún. "old timer" gépkocsik elektronikai javításával-felújításával foglalkoznak. Az épület összes határoló szerkezete, a nyílászárók, valamint a fűtési rendszer is korszerűsítési igényel. Jelen projektünk célja az épület teljes energetikai korszerűsítése, utólagos hőszigeteléssel, nyílászáró cserével és fűtéskorszerűsítéssel.

Rövid távon a vállalkozás számláinak csökkentése a cél, illetve egy gazdaságos rendszer kialakítása. A vállalkozás nagyon fontosnak tartja a jelenkor legfontosabb problémájának, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésének a saját szintjén történő megvalósítását. Emellett a törekvés mellett nagy hangsúlyt kap az energiahordozók megtakarítása is.

A pályázattal célunk egy környezetbarát munkahely kialakítása mind munkavállalóink számára, mind pedig az épületben megforduló összes ember számára. A nyílászárók kialakításánál első számú szempont volt a hőátbocsátási tényező minél kisebbre csökkentése, ezért az új nyílászáró szerkezetek Panoráma műanyag ajtók és és ablakok Thermopan hőszigetelő (k=1,1 W/m2K) üvegezéssel készülnek. A fűtés részére gázkazánok segítségével állítjuk elő a 90/70 Celsius fokos melegvizet. A hőveszteségek figyelembevételével a radiátoros fűtés DUNAFERR LUX típusú lapradiátorokkal alakítandó ki. Az épület fűtése és a melegvíz ellátása egy 60-70 kW teljesítményű zárt égésű gázkazánról lesz biztosítva. Az épületenergetikai fejlesztéssel cégünk évi 774.500 Ft-ot takarít meg, mely nagyban hozzájárul a vállalkozás energiatakarékossági törekvéseihez.